Is geld verdienen op internet moeilijk?

Geld verdienen op internet moeilijk?

Geld verdienen op internet  is altijd al een oorlog geweest. Een oorlog tegen veel meer dan één enkele tegenstander. Je vecht op verschillende fronten tegen verschillende tegenstanders. Je krijgt te maken met problemen van je concurrenten en zelfs van je eigen klanten. Het is niet altijd makkelijk om altijd iedereen tevreden te stellen. Geld verdienen op internet is zeker niet moeilijk eens je over de juiste kennis beschikt!

Wanneer je pas bent begonnen hebben je concurrenten reeds een stevige fundering opgebouwd. Een fundering die tijd nodig had om te bouwen. Ze hebben sterke relaties opgebouwd met andere verkopers en met hun klanten. Ze hebben een vast klantenbestand, met sommige klanten die steeds terugkomen om zaken te kopen.

In het begin heb je geen klanten, geen connecties, geen informatie. Je krijgt te maken met een zeer ongelijke strijd. Je hebt niet de toegang tot de nodige informatie. Maar je concurrenten hebben dat wel al gehad. Het is nooit makkelijk en zij die de kennis hebben opgedaan hebben daar bloed, zweet en tranen in gestoken.

Je hebt ook voordelen. Die dien je natuurlijk eerst te ontdekken vooraleer je ze kan gaan benutten in je voordeel. Je tegenstanders hebben reeds bewezen dat het mogelijk is om succesvol te worden in het geld verdienen online. Die zullen dan ook proberen om er alles aan te doen dat je niet slaagt in je opzet.

Waarmee begin je geld te verdienen?

Wanneer je begint op te zoeken over geld verdienen op het internet moet je ofwel betalen voor de informatie. Ofwel krijg je websites te zien waar ze jou gaan betalen om e-mails te ontvangen. Ik heb dat bijna een jaar lang gedaan. Overal ging ik me aanmelden op zogenaamde GPT websites. Get Paid To websites, in de hoop dat ik daarmee ging kunnen geld verdienen. Ik verdiende daar inderdaad wel geld mee, maar dat was zeker niet genoeg.

Ik liet iedereen die ik maar kende op Facebook, Twitter en in forums maar aanmelden op GPT Websites via mijn persoonlijke referral link en ik heb daar wel enkele honderden euro’s mee verdiend. Maar eigenlijk hielp ik de eigenaars van deze GPT websites aan extra geld. Ik was me daar niet van bewust in het begin omdat ik totaal geen besef had hoe geld verdienen op internet in zijn werk ging.

Ik ben dan meer en meer gaan opzoeken over dit concept en heb er al mijn vrije tijd in gestoken. Meer dan een jaar was ik bezig met lezen en studeren.

Advertenties plaatsen op je website

Dan kwam ik tot de ontdekking dat je een website kan maken en daar advertenties op plaatsen. Dat heet dan affiliate marketing. Je maakt een website over kruidenIs geld verdienen op internet moeilijk

en je plaatst er advertenties op over kruiden. Dat kan je doen met Google Adsense ofwel via andere advertentienetwerken zoals Tradetracker, Daisycon en andere.

Op die manier begon ik wel snel meer geld te verdienen. Naarmate ik meer bezoekers op mijn website kreeg zag ik de inkomsten stijgen. Ik leerde meer over SEO of zoekmachineoptimalisatie en zorgde dat ik hoger kwam in de zoekresultaten met mijn website. Plaatse relevante advertenties op mijn website en ik verdiende geld.

Dat is allemaal snel en makkelijk uitgelegd. In werkelijkheid gaat het er
zeker zo niet aan toe. Er kruipt enorm veel tijd in om alles te leren. Je bent volledig nieuw in deze branche. Je dient te leren hoe je websites moet maken.Is geld verdienen op internet moeilijk

Gelukkig is er WordPress, waarmee je heel snel en makkelijk een website kunt maken. Dan dien je te leren hoe je de artikels moet gaan schrijven. Je moet natuurlijk zorgen dat de lezer jou artikels wilt lezen. Dan moet je nog eens leren hoe je hoger komt in Google. Al dit samen zal zeker een jaar of meer in beslag gaan nemen.

En of dit allemaal gaat lukken? Ik ben zeker dat iedereen erin kan slagen. Toch zullen zeker 99% van de mensen die beginnen met geld verdienen online er niet in slagen. De enige reden is dat ze het zullen opgeven. Ik vertelde reeds dat geld verdienen online, bloed zweet en tranen gaat kosten. En juist om die reden geven de meeste mensen het na enkele maanden op.

De eerste maanden zie je echter niet veel resultaat en toch lever je hard werk. Want je bent aan het lezen, studeren, je bent je website aan het opbouwen. En je krijgt geen geld binnen. Dit is voor de meeste mensen zeer demotiverend. Ze beginnen te twijfelen aan hun eigen capaciteiten en stellen het hele concept in vraag.

Toch is het zeker niet onmogelijk om erin te slagen. Velen zijn ons al voorgegaan. Hun kennis staat natuurlijk veel verder dan die van ons maar we doen door en we blijven tijd investeren om bij te leren. Elke dag leer je wel iets bij. Dat je later kan gebruiken in je voordeel.

Er zijn zoveel manieren waarmee je geld kan verdienen maar op het internet is dat wel het leukste.

Wat heb je er dan voor nodig?

Je moet de instelling aannemen dat je op termijn wilt slagen op dat vlak van geld verdienen. Daarom moet je houden van wat je doet. Trots zijn op wat je doet! En trots zijn op elke verwezenlijking die je reeds gemaakt hebt! Heb je met een advertentie € 0.30 verdiend. Zie dit dan niet als een peanut maar zie dit als het begin van je nieuwe loon. Je weet zelf als je 30 cent kunt verdienen dat je er ook 30 euro kunt van maken en 300 euro enzovoort.

Daarom moet je houden van wat je doet en verder zetten. Enkel op die manier kan je slagen in je opzet.

Daarom is het zeker aan te raden :

Dat je in het onderwerp geinteresseerd bent. Je wilt geen website maken over modelvliegtuigjes als je daar niet van houdt. Je moet de website natuurlijk wel vullen met inhoud. Content dien je wekelijks te schrijven op je website. Als dat dan over een onderwerp is waar je totaal niet in bent geïnteresseerd zal dat niet makkelijk zijn.

Schrijf een blog over je hobby, over je sport, je liefhebberij… wat dan ook. En plaats op die manier relevante advertenties.

Dropshipping kan ook veel geld opbrengen. Dropshipping betekent dat je producten verkoopt van een andere verkoper. Jij bent dus een soort tussenpersoon. Voor deze vorm van geld verdienen is het handig dat je zelf een webshop hebt waar je dan de producten op kunt plaatsen. Je kan natuurlijk ook zelf een eigen webshop beginnen. Dat kan met gepersonaliseerde t-shirts zijn, baseballpetten, schoenen, e-books. Noem maar op.

De evolutiecurve

De meeste mensen beginnen geld verdienen op het internet met GPT websites. Dan evolueren ze naar advertenties plaatsen. Om dan uiteindelijk hun eigen product op de markt te brengen. Als jij net bent begonnen met geld verdienen of daar nog moet mee beginnen dan raad ik je aan om je te gaan verdiepen in het advertenties plaatsen. Dat heet affiliate marketing. En dat zal je de nodige kennis geven om later zelf een product te gaan maken en het dan verkopen. Het is niet altijd makkelijk om informatie te vinden over affiliate marketing. Er is veel versnipperde informatie te vinden op het internet en meestal gaan ze er ook nog geld voor vragen.

Een ander voordeel van te gaan concentreren op affiliate marketing is dat je meer en meer kennis zal gaan opdoen over SEO. Dat is zowat het allerbelangrijkste als je wilt veel geld gaan verdienen. Je hebt namelijk bezoekers nodig op je website. Zonder de nodige kennis van SEO zal je er niet in slagen om goed geld te gaan verdienen. De producten die je kunt kopen op het internet en de producten die je kunt promoten op het internet via affiliate marketing zijn meestal zeer concurrerende onderwerpen. Zoals boeken over afvallen, kleding, leningen… enzovoort. Je krijgt altijd te maken met bedrijven die veel geld pompen in de SEO van hun website. In het begin lijkt het een oneindige strijd. Een strijd waarin je vecht met ongelijke wapens. Maar toch zal je indien je volhoudt meer kennis opdoen om ook je stukje van de taart mee te pikken.