Geld verdienen met Bitcoins

Tegenwoordig zijn veel mensen beginnen geld verdienen met Bitcoins. Maar hoe gaat dat nu in zijn werk? Eerst en vooral zijn Bitcoins een soort internetvaluta, zoals je bij ons de Euro hebt. Bitcoins zijn dus een soort virtueel geld. Je kan deze Bitcoins wel inwisselen in Euro’s en je kan Euro’s omzetten in Bitcoins.

Je betaalt altijd iets meer voor de bitcoins wanneer je Euro’s omzet in Bitcoins. Bij het inruilen van Bitcoins naar Euro’s krijg je ook iets minder dan de daadwerkelijke bitcoinwaarde. Dat is zo bij het inruilen van elke valuta naar een andere.

Wat is bitcoin?

geld verdienen met bitcoin

Bitcoin is een vorm van digitale munt. Het wordt ook wel een cryptomunt genoemd. Het wordt elektronisch, ofwel virtueel aangemaakt. En wordt ook op die manier gehouden. Er is niemand die persoonlijk controle heeft over deze munten. Het wordt dan ook niet gedrukt zoals we zien met onze werkelijke munten euro en dollar.

Het creëren van de bitcoins gebeurt op een totaal andere manier dan we tegenwoordig gewoon zijn. Ze worden aangemaakt door bedrijven of mensen. Zij laten één of meerdere computers met een bepaalde software, complexe wiskundige problemen oplossen.

Wat is er allemaal anders aan deze virtuele munt?

Bitcoins kunnen gebruikt worden om zaken online te kopen. Op dat vlak kunnen we ze eigenlijk vergelijken met de euro. Want er zijn namelijk reeds heel wat webshops en winkels die reeds toestaan dat er kan betaald worden met de bitcoins.

Het grote voordeel is dat het niet gecentraliseerd is. Dat betekent dat er niemand per se alle macht over deze munten kan hebben. Het wordt eerlijk verdeeld onder de houders van de munt. Daarmee wordt onder meer de prijs bepaalt van de munt. Al is die afhankelijk van een reeks factoren.

Die zijn

 • Vraag naar de munt
 • Beschikbaarheid van de munt
 • Een verhoogde of verlaagde hoeveelheid bedrijven die de munt aanbieden om te betalen
 • Dagelijkse marktkapitalisatie
 • Complete marktkapitalisatie

Dit is slechts een fractie. Er zijn nog heel wat andere (kleinere) factoren die ook zullen bijdragen aan de prijs van de munt.

Wie maakt ze?

geld verdienen met bitcoins minen

Cryptomunten bestaan alleen in de virtuele wereld. Er is dus niemand die ze maakt. Het wordt niet gedrukt zoals met geld het geval is. Dit is moeilijker te begrijpen voor de oudere generatie. Maar ook voor heel wat jongere mensen. Omdat we graag iets fysiek kunnen vasthouden. Dat kunnen we dus niet met bitcoins.

Bitcoin wordt digitaal aangemaakt door een enorme hoeveelheid mensen die kunnen mijnen. Dat gebeurt door een computer, of bij bitcoin gebeurt dat niet meer met gewone computers,  maar met mining rigs. Dat zijn omgebouwde computers waarbij een reeks van 6 tot 12 videokaarten geplaatst worden op één of meerdere moederborden.

Met een gewone computer is het niet meer mogelijk om geld te verdienen met bitcoin mining. Omdat de kosten voor elektriciteit en slijtage aan het materiaal gewoon te hoog oplopen tegenover de werkelijke winst die er met het mijnen te winnen valt.

Hoeveel bitcoins kunnen er in omloop worden gebracht?

Er kan slechts een bepaald aantal bitcoins gemijnd worden. Dat getal bedraagt 21.000.000. De munt kan echter wel opgedeeld worden in 100.000.000 deeltjes. Dit kleinste deeltje noemt men een Satoshi. En 1 Satoshi bedraagt dus 0,000.000.001 BTC.

Wie introduceerde de bitcoin?

Bitcoin werd gemaakt door Satoshi Nakamoto. Weinig is bekend over deze persoon en men gaat er dan ook steeds vaker van uit dat het hier gaat om verschillende mensen. Er zijn ook heel wat mensen die beweren Satoshi Nakamoto te zijn. In alle gevallen ging het hier dan ook om fantasten die graag in de belangstelling willen staan. De echte uitvinder en maker van de blockchain is nog steeds niet gevonden. De kans dat dit gaat gebeuren in de toekomst is relatief klein.

Bitcoin wallet aanmaken

bitcoin wallet aanmaken

Om te kunnen geld verdienen met Bitcoins heb je een Bitcoin adres nodig. Een wallet of portemonnee. Dit is een soort internetrekening waar je verdiende Bitcoins naartoe gestuurd kunnen worden. Er zijn verschillende websites die deze wallet aanbieden. Een vertrouwde website is http://blockchain.info/

Op deze website kan je gratis een Bitcoin adres aanmaken. Op die manier kunnen alle Bitcoins die je op het internet verdiend hebt, naar dat adres gestuurd worden. Een Bitcoin adres is een heel lange combinatie van cijfers en letters.

Iets in de zin van 1Eg2w1g858KBMeZ8sozPmjcezK9g. Deze combinatie sla je beter dan ergens op in een kladblok bestand, want uit het hoofd leren is niet eenvoudig. Voorlopig is een Bitcoin adres dus volledig gratis.

Ik denk niet dat daar vlug verandering in zal komen want men wil de Bitcoin meer populair maken zodat de waarde van de Bitcoin gaat stijgen. Geld aanrekenen voor de Bitcoinwallet zou die waarde kunnen doen dalen. Een transactie doen kost elke keer dus wel geld. Wanneer je geld wilt overzetten van je wallet naar je bankrekening in Euro’s zal je daarvoor moeten betalen. Net zoals je moet betalen wanneer je Dollar wilt inruilen voor Euro. Of omgekeerd.

Hoe kan je geld verdienen met Bitcoins?

geld verdienen met bitcoins

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met Bitcoins. De makkelijkste manier is om websites te gebruiken die je betalen met bitcoins om bijvoorbeeld een advertentie te bekijken of een website te bezoeken.

Freebitcoin is daarin vrijuit de bekendste. Daar kan je tot 0.8 Bitcoin krijgen per uur. 1 Bitcoin is momenteel ongeveer €260. Per uur maak je dus kans op 0.8 Bitcoin. Dat varieert ook altijd, het is soms 0.76, 0.75 … Het hangt af van de wisselende koers van de Bitcoin. Omgerekend kan je $ 200 per uur verdienen. Dat wordt dan elke keer omgezet in Bitcoin, en aangezien de waarde van de Bitcoin constant verandert is dat bedrag in Bitcoin dus altijd anders.

Klinkt ongeloofwaardig maar daar kan je gratis bitcoins verdienen. Ik zal je zo dadelijk uitleggen waarom.

Natuurlijk zal je niet elk uur dit bedrag krijgen, Maar wanneer je actief met deze website werkt kan je heel snel een enorm aantal Bitcoins verdienen. De Bitcoins die je verdiend hebt worden automatisch naar je Bitcoin adres gestuurd. Het is gratis en je dient nergens te betalen. Gratis bitcoins verdienen was nog nooit zo makkelijk!

Gratis Bitcoins verdienen met Bitcoin Faucets

Er bestaan ook Bitcoin Faucets. Dat zijn plaatsen waar je gratis bitcoins kan verdienen door een spel te spelen. Je kan bijna elke 10 minuten spelen en je kan op sommige websites tot 1 bitcoin winnen per spel. Je hoeft nergens te betalen en alle bitcoins zijn gratis te verdienen. Enkele bekende websites waar je gratis bitcoins kan verdienen zijn :

FreebitcoinWin

Freebitcoinnow

Moonbitcoin

77bitcoin

Freebitcoin

Andere cryptomunten 

Op deze websites kunnen we geld verdienen met bitcoins en andere cryptomunten zoals de litecoin, dash en dogecoin. Dit zijn allemaal relatief kleine bedragen. Maar elk uur kunnen we terug proberen. Er is een maximum van $200 per uur te verdienen. Wanneer we al deze websites combineren, kunnen we zonder enige investering geld verdienen met bitcoins.

 

Kan je echt gratis bitcoins verdienen?

Ja, dat kan en ik zal je even uitleggen waarom. Deze websites waar je gratis bitcoins kan verdienen hebben op hun website tonnen reclame staan. Doordat je gratis bitcoins kan verdienen komt daar ook tonnen traffic naartoe. Bezoekers dus. Op die manier verdienen die websites hun geld, en verdelen ze een deel van hun winst onder de bezoekers die op die manier gratis bitcoins verdienen!

Ik heb tot nu toe nog geen enkele website gezien die Bitcoins niet uitbetaalt. Er zullen zeker wel websites zijn die hun Bitcoins niet uitbetalen, maar globaal gezien wordt het uitbetalen altijd op een vast tijdstip gedaan. Om de 5 dagen, of wanneer je een bepaald bedrag op je account staan hebt.

De reden waarom het je geen geld kost is omdat die websites er zelf geld mee verdienen. Ze delen dus de winst met de bezoekers, die ervoor zorgen dat hun website blijft draaien. Elk uur wordt er daarom ook meerdere malen iemand gekozen die de jackpot wint met een spel. Dat bedraagt soms 1 Bitcoin, op andere websites 0.75 Bitcoin. Het hangt af van de website.

Bitcoins omwisselen naar geld

Wanneer je Bitcoins verdiend hebt, dan kan je die laten omwisselen voor geld op een bitcoin exchange website. Je geeft je rekeningnummer in, en het bedrag wordt overgemaakt naar je bankrekening.

Je krijgt zoals ik eerder al zei, altijd iets minder terug voor de Bitcoin dan de daadwerkelijke waarde. Daar moet je dus wel rekening mee houden. Dat komt deels door transactiekosten en deels omdat de website waar je de transactie op aanvraagt, er ook een centje moet op verdienen.

Euro’s omzetten naar Bitcoin om meteen terug om te zetten in Euro is dus zeker niet aantrekkelijk. Wat je wel kan doen is spelen met de Bitcoinkoers.

Geld verdienen met bitcoins  wisselkoers

Er zijn mensen die geld verdienen met Bitcoins door met de wisselkoers van de Bitcoin te spelen. De Bitcoin stijgt of daalt altijd in waarde. Wanneer de Bitcoin laag staat, en je koopt een groot aantal Bitcoins, kan je die later wanneer de Bitcoin hoger staat terug omwisselen in Euro.

Dat is echter een zeer riskante bezigheid en is enkel winstgevend als je een groot bedrag omzet in Bitcoins. Wanneer je 1 Bitcoin koopt voor € 240 en dan wanneer die op € 275 staat, de Bitcoin terug inwisselt voor Euro’s, zal je bijna geen winst maken. De winst die je hebt gemaakt zal deels door de transactiekosten en de commissiekosten van de website waar je de transactie aanvraagt gebruikt worden.

Geld verdienen met de wisselkoers van de Bitcoin zal dus enkel winstgevend zijn wanneer je met 10 of 20 Bitcoins tegelijk gaat spelen. Je moet dan al over dat budget beschikken, en je moet het durven omzetten. 10 Bitcoins zijn momenteel zo’n € 2.600 euro. Het kan evengoed slecht aflopen en de Bitcoin kan dalen. Dus ben je al een deel van je geld kwijt door de transactiekosten plus dat de waarde nog eens minder geworden is.

Je kan het proberen geld verdienen met de wisselkoers van de Bitcoin zien als een vorm van gokken. Je waagt het erop dat de waarde gaat stijgen en wanneer die genoeg gestegen is dan cash je de Bitcoins terug in voor Euro’s. Ik zou het niet aanraden als een manier om geld te verdienen. Tenzij je natuurlijk beschikt over een groot kapitaal, en wanneer het foutloopt je zelf niet in de problemen komt. Dan kan je dat doen natuurlijk. Er zijn veel mensen die op die manier groot geld verdiend hebben in het verleden. In het verleden bedroeg de Bitcoinwaarde € 30. Mensen die dan 100 Bitcoins gekocht hebben bezitten nu omgerekend ongeveer € 26.000. Dus het is zeker wel mogelijk.

Bitcoin mining

Bitcoin mining wordt tegenwoordig niet zoveel meer gedaan. Omdat de mensen die momenteel bezig zijn met mining het al moeilijk hebben om nog Bitcoins te vinden. Geld verdienen met bitcoins door midel van mining is onbetaalbaar geworden. Het minen van Bitcoins is zo complex geworden dat je ofwel supersnelle processors, dus hele dure apparatuur nodig hebt. Ofwel in grote groepen moet minen om dan de winst te delen. Het bedrag dat er te winnen valt met minen wordt ook minder en minder.

Sommige mensen bouwen zelf, of kopen een miningrig. Dat is een omgebouwde computer waarbij verschillende videokaarten of GPU’s aan gekoppeld worden. In sommige gevallen zelfs 12 videokaarten. Op die manier kan, naast de hoge kost om deze videokaarten aan te kopen. En de hoge kosten voor de elektriciteit, toch nog winst gehaald worden.

Om financiële redenen bevinden de grootste groep miners zich in China, India en USA. Omdat de kosten voor elektriciteit daar relatief laag zijn ten opzichte van onze landen.

Geld verdienen met bitcoins door te minen is dus onbetaalbaar geworden.

8 gedachten over “Geld verdienen met Bitcoins

 • 24 december 2015 om 18:24
  Permalink

  Dit is nu het eerste artikel dat ik tegenkom waar echt duidelijk wordt uitgelegd hoe je GRATIS kan geld verdienen met bitcoins! Zonder erom heen te draaien een klare uitleg gegeven en geen geld proberen afsnoepen door beleggingen voor te stellen enzovoort!
  Sterk artikel!

 • 26 december 2015 om 05:42
  Permalink

  heel goed uitgelegt
  dank je wel voor de informatie, ik wist niet dat je gratis kon geld verdienen met bitcoins. ben er meteen mee begonnen

 • 27 januari 2016 om 19:14
  Permalink

  Ben begonnen met geld verdienen met emails. Al brengt dat bijna niks op en moet je wachten tot je 12 of 10 euro gespaard hebt vooraleer ze je kunnen uitbetalen. Het voordeel van geld verdienen met bitcoins is dat je meteen je geld kan laten uitbetalen. Er is geen limiet en je krijgt ook geen bakken reclame in je mailbox.

 • 29 januari 2016 om 00:04
  Permalink

  die emails dat werkt niet. Dat is echt puur om te verkopen, ik kreeg er tientallen per dag elk goed voor 0.001 euro. Daarmee moet je er al 1000 ontvangen voor je een euro hebt. Geld verdienen met bitcoins is veel makkelijker en sneller. Toch zeker met websites als freebitcoin. Ik ben nu goed 2 maand bezig en heb al meer verdiend dan 2 jaar emails lezen

 • 29 januari 2016 om 13:21
  Permalink

  Indien iemand nog andere websites gebruikt om Bitcoins te verdienen online mag je die gerust posten in je reactie. Bedankt voor de vele positieve reacties! Veel geluk bij het geld verdienen online met bitcoins!

 • 30 januari 2016 om 20:25
  Permalink

  Wat een mooie uitleg! Ik heb je via Facebook een bericht gestuurd. We zijn met een groepje mensen ook allerlei manieren aan het benutten om coins te vergaren dus heb nog wel een paar sites voor je:)
  Hartelijke groet, Jolanda

 • 3 februari 2016 om 02:23
  Permalink

  Toen ik dit artikel de eerste keer las over geld verdienen met bitcoins geloofde ik er niet meteen in. Geld verdienen zonder eerst een bepaald bedrag te betalen leek me ongeloofwaardig. Maar toch heb ik reeds mijn eerste uitbetaling gekregen na slechts 4 weken. Wel jammer dat je een klein deeltje van je opbrengst verliest door het omzetten van bitcoins naar cash. Maar dat is met elke geldsoort zo. Als je geld van dollar naar euro omzet verlies je ook een klein deel van de waarde. En het is toch allemaal gratis geld. Heel leuk

Reacties zijn gesloten.