Hoe Kunnen we Geld verdienen met Litecoins Minen?

Terwijl het momenteel weinig zin heeft om nog bitcoins te minen met een miner zijn heel wat mensen nu aan het overschakelen op andere cyptocurrencies om te minen. Een voorbeeld daarvan is het geld verdienen met litecoins minen. Er zijn nog verschillende andere altcoins die we kunnen minen echter.

  • Aeon mining
  • Monero mining

Maar in dit artikel gaan we het  dus hebben over het litecoins minen. Om deze coins te minen hebben we een scrypt of ander algoritme nodig. Dit algoritme zal complexe wiskundige stellingen proberen op te lossen. Voor het (gedeeltelijk) oplossen van deze stellingen kunnen we dus geld verdienen met litecoins minen.

Het is nog steeds mogelijk om litecoins te minen met de computer thuis. Al moeten we er wel rekening mee houden dat de winsten niet enorm zullen zijn. Heel wat mensen bouwen daarom zogenaamde rigs, waarbij verschillende videokaarten aangesloten zijn. Die worden dan verbonden met een computer. Naast een hoge hoeveelheid kwalitatieve videokaarten hebben we ook nog een aantal RAMs nodig. Aangewezen is om evenveel RAM  te hebben als het totale geheugen van de videokaarten.

Litecoin Wallet

Eerst en vooral hebben we een Litecoin wallet nodig. Daar zullen onze verdiende litecoins die we hebben gemined naartoe gestuurd worden. Er bestaan verschillende litecoin wallets. We kunnen bijvoorbeeld op de website van litecoin.org een wallet downloaden. We kunnen ook bijvoorbeeld exodus gebruiken. Dat is een wallet waarmee we verschillende altcoins kunnen op plaatsen. Waaronder ook Dash, Bitcoin, Litecoin en andere.

Litecoin minen in een pool

Er zijn een groot aantal mining pools beschikbaar. Het voordeel van deze pools is dat we met verschillende computers samen gaan proberen om het probleem op te lossen. In vergelijking met solo mining is dat een stuk lucratiever.

Hoewel we een stuk meer geld kunnen verdienen met litecoins minen solo. Toch is de kans dat we ooit een block oplossen zeer klein. Samen in een pool zullen we sneller een block oplossen. En krijgen we dan een deel van de opbrengsten. Dat wordt meestal gelijk verdeeld. Wanneer onze computer 1/50 van een block heeft helpen oplossen. Dan krijgen we 2% van het bedrag toebedeeld. Dat is eerlijk verdiend. En zal ons in de toekomst veel sneller aan een inkomen helpen dan bijvoorbeeld solo mining. Zeker wanneer het gaat om litecoin mining.

Litecoinpool.org is één van de meest bekende litecoinpools. Maar zeker niet de enige. Wanneer we naar deze website surfen dienen we eerst te registreren. We kunnen onze persoonlijke login aanmaken. En een paswoord aanvragen.

Litecoin miner instellen

We hebben ook nog een miner nodig om te kunnen mijnen in de pool. Er zijn verschillende manieren mogelijk. In dit voorbeeld gaan we gebruikmaken van CPUminer. Die kunnen we hier downloaden.

We dienen dan een .bat bestand aan te maken. En daarin voegen we het volgende toe

minerd –algo=scrypt –url=stratum+tcp://litecoinpool.org:3333 –userpass=LOGIN.1:1
pause

Dit voegen we toe aan een tekstbestand in notepad of kladblad. We kiezen de optie “opslaan als”. En kiezen voor “alle bestanden”. We slaan het bestand op als start.bat

Hou er rekening mee dat het bestand moet eindigen op .bat en dus niet op .txt, zo niet gaat de miner niet werken.

Nu kunnen we beginnen met litecoin minen via litecoinpool.org

Indien we andere pools gebruiken is het principe hetzelfde. Dan dienen we gewoon de URL en de poort te veranderen. Ook dienen we hier de login en het paswoord te veranderen.

Geld verdienen met litecoin mining

Wanneer we louter en alleen met onze pc minen zullen de verdiensten niet hoog zijn. Dat kan in de toekomst wanneer de litecoin gaat stijgen in waarde echter wel winstgevend zijn. Maar is voor het ogenblik niet winstgevend.

Mining Rig gebruiken

Op bitcoinware.net kunnen we miners aankopen. Op die manier kunnen we veel meer geld verdienen met litecoins minen. De aankoopprijs is vaak relatief hoog. En de elektriciteitskosten zullen dan ook een stuk hoger zijn dan de kosten die we hebben wanneer we via een simpele pc gaan minen.

Gratis geld verdienen met Litecoins

We kunnen ook gratis litecoins verdienen. Dat is echter een relatief kleine hoeveelheid maar is dus wel gratis en kost ons geen enkele euro aan elektriciteit. Dit kan op moonliteco.in

We kunnen deze verdiensten echter niet rechtstreeks naar een wallet laten storten. We hebben daarvoor eerst een Coinpot account nodig. Daar zullen de verdiensten eerst terecht komen. Die kunnen we dan vanuit Coinpot naar onze wallet doorsturen.

Dankzij coinpot kunnen we echter niet alleen gratis litecoins verdienen. We kunnen ook