Meer bezoekers op je website door langestaart zoekwoorden te gebruiken

Meer bezoekers op je website door langestaart zoekwoorden te gebruiken

Langestaart zoekwoorden zijn zeer belangrijk

Wanneer je zelf een website gemaakt hebt of aan het maken bent. En je wilt hoger scoren in de zoekmachines. Google, Bing of Yahoo of gelijk welke zoekmachine. Dan is het van belang dat je de juiste zoekwoorden hanteert. Maar hoe kies ik nu de beste zoekwoorden? Eerst en vooral kan je Google de zoekwoordplanner gebruiken van Google Adwords.

Dat geeft je een concreet beeld van hoeveel maal een bepaald zoekwoord werd opgezocht in Google. Het enige probleem met Adwords is dat je enkel kan zoeken op één bepaald zoekwoord. Zoekwoordzinnen, de lange staart zoekwoorden of longtail keywords zoals men die in het engels noemt, kan je niet opzoeken met google adwords.

En dat is jammer want mensen zoeken heel vaak naar zinnen op google. Dan geeft google altijd de voorkeur aan websites die het best bij de vraag van de gebruiker past.

Langestaart zoekwoorden of longtail keywords gebruiken om meer bezoekers te krijgen op je website

De beste manier om meer bezoekers naar je website te lokken is door van deze lange staart zoekwoorden of longtail keywords gebruik te maken.

Dit omdat slechts weinig mensen dit doen en wanneer je met de gekozen zoekwoordzin een vraag kan oplossen of in de buurt komt van de vraag die een gebruiker in google intypt. Zal je onmiddellijk voor dit artikel nummer 1 op google bekleden voor deze vraag.

Hoe kan ik Langestaart zoekwoorden of longtail keywords vinden

Google heeft zoiets als de auto suggest functie. Dit is een functie die wanneer je iets intypt in google, automatisch de gerelateerde zoekopdrachten toont voor het zoekwoord dat je hebt ingetypt. Heb je bijvoorbeeld een website over boeken. Dan kan je via de auto suggest functie van google nagaan wat mensen allemaal opzoeken over boeken.

Wanneer ik dat doe dan zie ik nadat ik boeken intyp in google staan “boeken online”, “boeken top 10”, “boeken zoeken”, “boeken kopen”. Dat beperkt zich nu tot 2 a 3 zoekwoorden. Hoe meer specifiek je gaat in je zoekwoordenkeuze, hoe hoger de kans dat je nummer 1 wordt op google voor deze zoekwoordzin.

Het spreekt voor zich dat het aantal zoekopdrachten voor deze zin lager zal zijn en de concurrentie minder zal zijn dan voor het zoekwoord boeken. Maar je bent zeer specifiek met deze zoekwoordzin. Elke bezoeker die via deze zin op je website terecht komt zal tevreden zijn met wat hij vindt.

Longtailpro heeft een gratis trial versie en geeft je de mogelijkheid om te zoeken naar langestaart zoekwoorden. Je kan het vergelijken met de zoekwoordplanner van google. Alleen kan je meer dan 2 zoekwoorden na elkaar opzoeken en de concurrentie ervan bekijken. Het is een ideaal programma om unieke langestaart zoekwoorden te vinden, die niemand gebruikt. Dat kan je makkelijk 50 bezoekers per dag opleveren.

Voordelen van langestaart zoekwoorden

Een voorbeeld kan dit misschien beter verduidelijken. Stel je hebt een website over boeken over zwanger worden. Dan kan je enorm veel geld uitgeven aan advertentiekosten en backlinks om nummer 1 te scoren op het zoekwoord boeken.

Terwijl misschien 1 van de 10000 gebruikers op zoek zal zijn naar een boek over zwanger worden. In dit geval is het dus weggegooid geld om nummer 1 te willen scoren op het zoekwoord boeken.

Wanneer je nummer 1 scoort op “boeken over zwanger worden” daarentegen zal elke gebruiker die dit intypt in google daadwerkelijk op zoek zijn naar jouw website.

Hetzelfde geldt voor een loodgieter in Rotterdam of Antwerpen die een website maakt. Hij kan tonnen geld uitgeven om nummer 1 te scoren op het zoekwoord loodgieter. Terwijl iemand uit Brugge het zoekwoord loodgieter intypt in google en uitkomt bij loodgieter Eric in Rotterdam. In dit geval spendeer je beter je geld op de zoekwoorden “Loodgieter in Rotterdam”.

Google evalueert elke dag, elke minuut kan je wel zeggen. Hoe concreter ze hun zoekresultaten kunnen maken, hoe liever ze het hebben. Daarin kan jij helpen met specifieke zoekwoordzinnen te bedenken voor jouw website.

Je hebt minder concurrentie, minder zoekopdrachten, maar de zoekopdrachten zijn concreet en leveren je meer resultaat op. Je kan verschillende zoekwoordzinnen uitproberen en dan kan je via bepaalde gratis software nagaan hoe goed je scoort op bepaalde zoekwoordzinnen.

Hoe krijg ik goede backlinks voor mijn website

Verder is het belangrijk dat je backlinks krijgt. En dan vooral one way links naar jouw website. Dat betekent dat er een andere website een lin komt naar jouw website. Maar dat er geen teruglink op jouw website te vinden is naar de website van hen.

Dat is niet altijd even makkelijk. De makkelijkste manier om dit te verkrijgen is om op google zaken in te typen waar je op je website over verteld. En er dan het woord forum bij typt. Zoals zwanger worden forum. Dan kom je automatisch op een forum terecht met een topic zwanger worden.

Als je dan nog eens een vraag positief kan beantwoorden op dit forum en je linkt er op het einde de bron bij van het artikel (jouw website/artikel url) kan je zo’n backlinks verkrijgen.

Echter moet je op die manier zeer voorzichtig te werk gaan en geen commerciële zaken posten op dat forum. Want de kans dat men je link zal verwijderen is immers zeer groot. Tenzij je natuurlijk de vraag van de mensen op het forum kan beantwoorden.