Meer bezoekers op je website met Offline SEO

Offline SEO voor meer bezoekers op je website

Een vaak onderschatte manier om meer bezoekers op je website te krijgen is offline SEO. Dat betekent dat je overal je link gaat promoten buiten het web om.

Dat kan op vele verschillende manieren. Vaak zie je auto’s met op de achterruit hun persoonlijke website erop geplakt. Onderschat de kracht niet van dit soort SEO. Het doet je bezoekers stijgen. Zeker als je een aantrekkelijke URL hebt.

Verder kan je telkens je een mail stuurt in de handtekening onderaan je website plaatsen. Zeker als het gaat om een mail die nog eens doorgestuurd wordt naar honderden anderen, is dat een tactiek die zal werken.

Je kan kaartjes maken met je website en die dan in de plaatselijke bakkerij leggen. Of op café. Offline SEO is iets wat de meeste mensen niet doen of bij stil staan. Maar het kan je op korte tijd een enorme boost aan traffic bezorgen.

Je kan, zeker als je een website hebt die plaatselijk is. Ook kaartjes in mensen hun brievenbus stoppen. Het kost je niet veel geld en niet veel tijd om enkele honderden kaartjes af te printen. Natuurlijk moet je ze elk afzonderlijk wel gaan posten. Maar het zal je aantal bezoekers zeker doen stijgen.

Wanneer de mensen onder de indruk zijn van je website. En dat hoop ik voor jou, dan zullen die dat ook nog eens doorvertellen tegen hun vrienden. Zodat enkele van die ook op je website een kijkje komen nemen.

Ik blijf er bij dat Online SEO belangrijker is dan Offline SEO. Maar laat dit gebied zeker niet links liggen. Het is van groot belang, zeker bij een beginnende website. Wanneer je nog bijna geen ranking hebt gekregen van Google en geen enkel gezag hebt in de zoekresultaten van pagina 1 op Google.