5 Tips om te adverteren op Facebook

5 Tips om te adverteren op Facebook

Tips om te adverteren op Facebook kunnen altijd handig zijn.

Wanneer je reeds problemen hebt gehad met je Facebook Fanpagina.

Denk maar niet dat je alleen bent!

Tussen de veranderingen in de layout van de fanpaginas, de news feed aanpassingen en andere

Post en veranderingen door zijn andere online marketers constant bezig met denken aan het volgende.

Een belangrijk probleem momenteel is dat het organisch bereik van marketeers aan het afnemen is. Dit neemt af met meer dan de helft. Deze afname is er gekomen door een dieper onderliggend probleem. De competitie om gezien te worden op een fanpagina’s news feed is hoger dan ooit. Op elk gegeven ogenblik logt een gebruiker in op zijn facebook account. Er zijn meer dan 1.500 posts dat de gebruiker zou kunnen zien

Om het kort te houden. Facebook wil de beste kwaliteit naar zijn gebruikers sturen. Via de feeds, gelukkig kwaliteitsvolle content is wat iedereen namelijk wilt maken! Dus in plaats van op te geven om te gaan adverteren in ’s werelds grootste en meest populaire social media platform kan je eenvoudigweg overschakelen naar wat er aan het gebeuren is op je fanpagina zodat Facebook kan beslissen om je eigen unieke news feed te gaan tonen bij zijn gebruikers!

 

Maak een planning voor meer engagement en interactie

Een marketeer heeft het altijd enorm druk. Zo druk dat men soms op nogal verschillende uren op Facebook actief is. Zorg dat je te weten komt wanneer de meest effectieve momenten om een bericht te plaatsen op Facebook zijn aangebroken. En op alle social media in het algemeen.

Een goeie tip om te adverteren op Facebook en om in een andere gebruiker zijn Facebook news feed te komen dien je jouw bericht plaatsingen te schikken naar de momenten dat men het meest populair is op deze social media en vooral dus Facebook.

Bijvoorbeeld, wanneer de meeste mensen berichten gaan posten op facebook in de week tussen maandag en vrijdag. Is het meer winstgevend om berichten te gaan posten te zondag. Op een zondag is een bericht op Facebook meer dan 25% meer actief dan op een woensdag.

In de afbeelding is duidelijk te zien dat op maandag tot en met vrijdag heel veel posts geplaatst worden door de marketeers maar dat de gebruikers veel meer interacties hebben op zaterdag en zondag. Wanneer er dus minder posts geplaatst worden. Daarom kan het dus zeer voordelig zijn om op zaterdag en zondag posts te gaan plaatsen en op die manier meer mensen te gaan bereiken met je bericht!

 

Wanneer we het tijdstip van de dag bestuderen zien we dat de meeste interacties plaatsvinden op Facebook na de normale werkuren van 9 tot 5. We zien ook dat de meeste posts gebeuren gedurende de werkdag van 9 tot 5. Posts plaatsen op Facebook na de werkuren zou dan ook een verhoging van de zichtbaarheid opleveren. Marketeers die dus na 5u hun post of hun advertentie plaatsen zullen veel meer interactie ontvangen.

Zorg voor voldoende afbeeldingen

De hersenen van de mensen kunnen afbeeldingen meer dan 50.000 sneller verwerken dan tekst. Facebook is één van de grootste collectie van afbeeldingen in de wereld. En het is nog steeds in zijn prille begin. 88% van de facebook posts zijn met afbeeldingen en die ontvangen 37% meer interacties dan diegene zonder foto’s! Dus zorg voor afbeeldingen.

Gebruik uitroeptekens!

Uitroeptekens doen mensen nadenken. Het kan ook de emotionele waarde versterken. Het doet je product of merknaam meer menselijk overkomen. Het wordt echter niet vaak gebruikt. Slechts een kleine 25% gebruikt dit maar je zag wel 3 keer meer interactie dan bij de mensen die geen uitroepteken gebruikte.

Je kan ook gerust vraagtekens gebruiken. Hoeveel heb je nodig? Voor wat kan ik dit gebruiken? Het zorgt ervoor dat mensen gaan nadenken.

Voeg hashtags toe en verhoog je interactie met 50 %!

Elk social media netwerk die deze functie aanbiedt… Wees maar zeker dat het een goed idee is om die te gaan gebruiken. Op die manier kan je in contact komen met mensen die daadwerkelijk geinteresseerd zijn in jouw topic.

Minder dan 1 op 6 gebruikt deze hashtags. Maar zij die het gebruiken hadden meer dan 50% hoger resultaat!

Hoeveel hashtags dien je te gebruiken? Je beperkt je beter tot 1 of 2 hashtags. Vanaf 3 en 4 zien we een lichte daling. Terwijl  we vanaf 4 tot 7 een fikse stijging zagen. Al moet de post wel nog altijd natuurlijk blijven ogen en niet volledig volstaan van de hashtags.

Schrijf langere posts met 80 tot 89 woorden

De limiet van 140 karakters op twitter zorgt voor een limiet voor de marketeer. Dus moet die zorgen dat de beste inhoud wordt verpakt in dit korte stukje. Maar op Facebook kan je zoveel plaatsen als je maar wilt. Maar met de hoge concurrentie is het belangrijk om je post zodanig te optimaliseren dat je het beste rendement krijgt van het bericht of de post.

33% had tussen de 10 en de 19 woorden. De meeste kozen voor minder dan 20 woorden. Zo’n 59%.

Maar de resultaten toonden aan dat er een relatie bestaat tussen het aantal woorden en de interactie die marketeers ontvangen op hun posts. Mensen die 80 tot 89 woorden gebruikten, kregen 2 keer meer engagement.

Verrassend niet? Een theorie achter de effectiviteit van langere posts is dat ze kunnen profiteren van de “lees meer” link.

Een studie toonde aan dat gebruikers hun voorkeur stellen naar dingen waar ze meer energie in hebben moeten steken. Zaken die meer tijd hebben gekost om te lezen worden beter ontvangen en krijgen meer interactie.

Op een facebookgebruiker zijn newsfeed landen is elke marketeer zijn prioriteit nu. Om de kansen te verhogen om daar te raken dien je de hoogste kwaliteit te maken voor je publiek. Probeer daarna te experimenteren met verschillende strategieën op je eigen posts en zie wat de feiten je vertellen.