Hoe onderaan powered by wordpress verwijderen?

Proudly powered by wordpress verwijderen

Wanneer je een nieuwe website aanmaakt met wordpress, staat onderaan altijd geschreven ‘Proudly powered by WordPress’. Hoe kan ik proudly powered by wordpress verwijderen? Dat kan heel snel en heel makkelijk. Het enige wat je dient te doen is in de footer een beetje tekst verwijderen. Dat kan je dan vervangen door je eigen persoonlijke tekst.

Wanneer je een standard thema gebruikt

Bij het veranderen van Thema bestanden is het altijd aangeraden om een Child Thema te gebruiken! Weet je niet hoe je een child thema moet maken? Lees dan eerst Hoe een WordPress child thema maken en waarom? Daarin wordt zeer duidelijk uitgelegd hoe je een Child Thema moet maken en ook waarom je dit eigenlijk moet doen als je wilt bestanden vervangen of lichte aanpassingen wilt doen aan je thema. Al is het maar de font veranderen…

Wanneer we het Child Thema hebben gemaakt dienen we dus het footer.php helemaal te kopieren in ons child thema. Let wel, het bestand dient helemaal exact gekopieerd te worden. Met alle inhoud erin.

Daarna kunnen we makkelijk in het weergave menu op “editor” klikken.

Wanneer je in de editor bent wordt standard de CSS file geladen. Die heb je voor dit ogenblik niet nodig. Je dient te zoeken naar ‘Voettekst’ (footer.php). Dat kan je vinden in het menu aan de rechterkant. Daar staan alle php bestanden die je kunt bewerken.

Klik ‘Voettekst’ (footer.php) aan en open het bestand in de editor.

Je kan ook Filezilla gebruiken om deze bestanden te gaan bewerken met eventueel dreamweaver of een andere HTML editor. Je kan dat ook eenvoudigweg in kladblok bewerken.

In de footer.php dien je op zoek te gaan naar de volgende code.

<div class=”site-info”>
<?php do_action( ‘twentyfourteen_credits’ ); ?>
<a href=”<?php echo esc_url( __( ‘https://wordpress.org/’, ‘twentyfourteen’ ) ); ?>”><?php printf( __( ‘Proudly powered by %s’, ‘twentyfourteen’ ), ‘WordPress’ ); ?></a>
</div><!– .site-info –>

Deze <div> kan je ofwel helemaal leegmaken. Ofwel enkel de inhoud leegmaken en de tekst die erin stond vervangen door <a href=”http://mijn-website.nl” title=”mijn website titel” />Mijn website</a>

Je kan er ook eventueel Copyright en de datum bijzetten, al doen sommige thema’s bij WordPress dit al automatisch.

Let wel dit hoe je proudly powered by wordpress kan verwijderen wanneer je gebruik maakt van een standard thema. Bij sommige thema’s kan de code licht veranderd zijn.

Proudly powered by WordPress verwijderen bij een ander thema

Wanneer je gebruikt maakt van een ander thema zal de code altijd zijn in de zin van :

*******

<span class=”pull-right”>Powered by <a href=”http://wordpress.org/”>WordPress</a></span>
<div id=”credits”>This theme is sponsored by <a href=”http://www.coincpu.com”>coincpu.com</a> <!–| All links in the footer should remain intact, until you buy links free theme. Warning! Your site will stop working if these links are edited or deleted |–> </div>

*******

Geloof niet als er staat dat je website zal stoppen met werken als je deze verwijdert. In dit geval bovenaan is het louter html code, dus zal er niks gebeuren indien je deze verwijdert. Maak voor de zekerheid een backup van het footer.php bestand (Indien je gebruikmaakt van een Child Thema is de backup niet nodig, je kan eenvoudigweg het bestand terug kopieren vanuit de thema directory naar de child thema directory).

Het is wel mogelijk dat ze de copyright en of de url verbinden met een phpfunctie. Waardoor de website effectief kan stoppen met werken indien niet aan de voorwaarde in de functie vervuld is. Ik heb nog geen thema gezien die daarvoor een functie heeft gemaakt. Maar het is zeker mogelijk.

Vergeet ook niet, als je een “<div id=’credits’>” hebt verwijderd om te kijken als je de </div> die op het einde van de code komt ook hebt verwijderd. Als je dat niet doet zal de website ook tijdelijk niet werken. Neem voor alle zekerheid een backup van de footer.php als je voor het eerst een .php of .html file edit!

Je kan dan ofwel de volledige block code verwijderen. Ofwel gewoon aanpassen aan jouw behoefte.

*******

<span class=”pull-right”>Copyright by <a href=”http://mijnwebsite.nl/”>Mijn Website</a></span>
<div id=”credits”>Dit thema is gemaakt door (‘Je Inlognaam’) (‘je website’) (‘je vriend’) Wat je maar wil</div>

*******

Zo kan je dus de ‘Proudly powered by WordPress’ verwijderen en ook de ‘This theme is designed by’ of ‘This theme is sponsored by’ verwijderen van je WordPress website.